over ons

Over Nautisch Kwartier stavoren

Jachtmakelaardij Nautisch Kwartier Stavoren is een jonge onderneming met een rijke historie. Arthur van der Werff is de eigenaar van Nautisch Kwartier Stavoren. In 1995 is hij een een jachtmakelaardij begonnen op de unieke locatie in Stavoren. Het bedrijf is uitgegroeid tot een zeer complete jachtwerf waar meerdere mensen werkzaam zijn. Naast de jachtmakelaardij is Nautisch Kwartier Stavoren de trotse importeur van Jeanneau zeiljachten en Lagoon catamaran. Deze merken vallen samen onder de Jeanneau group. Naast het feit dat Nautisch Kwartier Stavoren trotse importeur van Jeanneau zeiljachten en Lagoon catamaran jachten is, zijn zij ook dealer van Suzumar rubberboten en Suzuki buitenboordmotoren. Door de jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een van de grootste en modernste werven van Nederland.

 

Ons complete aanbod van zeiljachten, motorsailers en catamarans kunt u hier vinden, verder kunt bij ons terecht voor zowel aankoop, verkoop, jachtservice en jachtverhuur.

 

Namens alle collega’s hopen wij spoedig u ook te mogen begroeten bij Nautisch Kwartier Stavoren!

arthur
Arthur van der Werff – Eigenaar

arthur@nautischkwartier.nl

tel: +31 (0)6 53 12 86 30

Harriet
Harriët Bosman – Communicatie / Marketing

harriet@nautischkwartier.nl

tel: +31 (0)6 23 09 97 55

yolanda
Yolanda Kamminga – Administratie

yolanda@nautischkwartier.nl

info@nautischkwartier.nl

tel: 05 14 68 23 45

hains
Hains van der Meer – Hoofd Yachtservice / After sales

hains@nautischkwartier.nl

tel: +31 (0)6 11 90 07 43

Hemmo
Hemmo Dijkstra – Jachtmakelaar

hemmo@nautischkwartier.nl

tel: +31 (0)6 11 90 07 45

19756587_1566924640049119_1253398714431940154_n
Michiel Dotinga  – Jachtmakelaar

michiel@nautischkwartier.nl

tel: +31 (0)6 11 90 07 44

Bas
Bas Stelwagen – Yachtservice

Historie

eigenaar

Als zoon uit een scheepsbouwgeslacht, begon grootvader Auke van der Werff in 1918 de scheepswerf Volharding waar nu de jachtmakelaardij is gevestigd. Hier werden de binnenvaartschepen en vissersschepen gebouwd.

 

In de daaropvolgende generatie van mijn vader Anton van der Werff werden deze oorspronkelijke activiteiten op het gebied van jachtbouw verder ontwikkeld en kreeg de werf grote bekendheid door de bouw van de Staverse Kotter. In 1988 werd de jachtbouwafdeling gescheiden van de scheepswerf en verhuisde naar een nieuwe locatie.

 

Vanwege de hedendaagse voorschriften waren de reparatie activiteiten van de scheepswerf niet meer toegestaan op deze historische locatie. Dit was ondermeer de reden dat ik, Arthur van der Werff  het roer in 1995 om gooide en de jachtmakelaardij opzette op deze unieke plek in het centrum van het IJsselmeerstadje Stavoren!

Faciliteiten

Nautisch Kwartier Stavoren beschikt over alle faciliteiten die nodig zijn om succesvol in de watersportbranche te opereren. Onze ruime verkoophaven beschikt over 45 ligplaatsen te water en 25 op de wal aan onze prachtige verkoopsteiger. Wij bieden water- en stroomvoorzieningen zodat uw boot in optimale conditie blijft.

 

In 2003 hebben wij intrek genomen in het nieuwe pand. Dit pand bestaat uit een kantoor gedeelte welke een strak, relaxt en vooruitstrevend interieur heeft met een nautisch tintje. Privacy staat voorop en daarom biedt het 6 gespreksruimtes waar u met onze makelaars in alle rust zaken kunt doen. Daarnaast beschikken wij over een moderne werkplaats en showroom.

 

Voor het schoonmaken van uw boot maken wij gebruik van het zogenaamde ‘osmosewater’. Hierbij wordt kraanwater zover doorgefilterd dat het gebruik van schoonmaakmiddelen vrijwel overbodig is. In combinatie met speciale borstels een ideaal systeem voor het reinigen van boten.

 

Tot slot beschikken wij over een 20-tons kolomzwenkkraan en een botenwagen. Kortom, wij zijn in staat om u als klant het volledige servicepakket te bieden.